Onorariu Avocat Specializat

Problema onorariului avocatial este una des dezbatuta de potentialii clienti in alegerea unui avocat. Criteriul financiar este deseori sursa unui important calcul in determinarea unei optiuni pentru un parteneriat juridic, existand prejudecati precum obligativitatea ca aceste sume sa reflecte experienta, specializarea sau reputatia unui profesionist. In ceea ce priveste un onorariu avocat specializat este bine sa cunoasteti cateva aspecte.

Mai intai, alegerea partenerului dvs, a confidentului si a profesionistului care va reprezinta in problemele juridice trebuie sa fie determinata de considerente valorice care tin de incredere, confidentialitate, deschidere, onestitate si loialitate. Onorariul este o suma care reflecta mai curand complexitatea spetelor.

Astfel, intre avocat si client trebuie sa existe compatibilitate.
Mai apoi, alegerea unui avocat tine si de analiza cazului si a exprimarii unor puncte tari si puncte slabe. Aceasta evaluare obiectiva, altminteri un calcul rational si juridic bine determinat, se soldeaza cu o consultanta juridica, taxata in functie de un onorariu avocat specializat destul de rezonabil. Exista sanse ca analiza cazului sa recomande o mediere sau o excludere a posibilitatii de a actiona in justitie, deci o diminuare a costurilor.

In determinarea unui onorariu avocat specializat se iau in calcul criterii precum: durata estimativa de rezolvare a cazului, tipul pierderilor si al castigului pe care le poate suporta clientul, tarife care se aplica transporturilor suportate de avocat, cheltuieli de logistica etc. Toate acestea sunt negociate si agreate de ambele parti, adica de client si de catre avocat, prin semnarea unui contract de asistenta juridica. Este important sa resimtiti calificarea onorariului ca parte a unui proces transparent si echilibrat.
Un alt aspect important de care puteti tine cont in negocierea unui asemenea contract consta in posibilitatea ca avocatul, sau echipa de avocati cu care colaborati, sa perceapa onorariu de succes, onorariu procentual din valoare litigiului, sau diferenta de onorariu la sfarsitul procesului. Momentul achitarii onorariului este, de asemenea, stabilit prin contract si face parte din elementele cuprinse in politica de percepere si plata a onorariului.