Avocat Urmarire Penala

Consolidarea dreptului la aparare se realizeaza, prin Codurile Penale adoptate la 1 februarie 2014, printr-o serie de avantaje juridice precum: dreptul de a consulta dosarul de urmarire penala, respectiv reglementarea unor drepturi similare cu cele ale inculpatului in favoarea partii vatamate sau a partii responsabile civilmente.

Dreptul unui avocat urmarire penala de a consulta dosarul, de a extrage informatii, fotocopii si a analiza date implica posibilitatea unei mai bune aparari. Pana la data de 1 februarie, dosarul de urmarire penala era tinut secret de autoritatile competente. In consecinta, acum speta penala poate fi urmarita in dinamica ei.

Evident, confidentialitatea pe care avocatul trebuie sa o pastreze fata de informatiile consultate este obligatorie. Astfel, in inceperea colaborarii cu un avocat urmarire penala, este bine sa cunoasteti, in calitate de clienti, toate aceste modificari care pot reprezenta un avantaj in evolutia si gestionarea juridica a spetei dvs. In acest nou context de natura legislativa, contactul nemijlocit al unui avocat urmarire penala cu dosarul de urmarire poate determina, prin solutiile, analizele si instrumentele inovative aplicate in consultarea acestuia, un rezultat favorabil clientului in a doua faza procesuala penala, si anume judecata.

Daca in faza de urmarire, pana la aceasta modificare legislativa, rolul avocatului era unul de asistare, preponderent pasiva, acum acesta se poate implica activ in informarea asupra dinamicii dosarului si a informatiilor pe care le contine si in plus poate propune administrarea de probatorii.

Avantajul tactit nu este insa suficient pentru garantarea unor solutii optime. Este nevoie de coroborarea complexitatii spetei dvs cu precedente solutionate inovativ, extrase dintr-un portofoliu de traditie juridica, in care diferite cazuri similare au fost incheiate printr-un demers original si eficient.

Totodata, o buna cunoastere a domeniului de drept penal este necesara, insa impune, in functie de natura spetei, conexiuni interdisciplinare cu alte ramuri de drept. O casa de avocatura cu o echipa de experti in toate ariile de drept poate pregati atat la nivel de continut legislativ, cat si strategic, o mai buna aparare.

A raspunde, in aceste conditii, in mod pozitiv si eficient la presiunea temporala, la aspectele vulnerabile, emotionale si morale, ale clientului, inseamna a intelege particularitatea spetei ca situatie concreta de viata. In cele mai multe dintre cazuri, a consulta un avocat urmarire penala poate fi un act de prudenta, pe care il construim printr-un parteneriat determinat de confidentialitate si loialitate, anticipand, prin capacitatea noastra de predictie, o serie de lumi posibile pentru evolutia dvs ca potential invinuit.

Lasă un răspuns