Avocat Instanta Penala

Va aflati in ipostaza de a avea nevoie de un avocat instanta penala? Domeniul dreptului penal este unul surprinzator in dinamica sa juridica, prin presiunea factorilor de timp, a constrangerilor normative si a vulnerabilitatilor de natura morala, psihologica sau afectiva cu care clientii se confrunta.

Insa indiferent de complexitatea spetei, si de toate aceste variabile firesti pentru un caz penal, experienta profesionala, deopotriva epistemologica si pragmatica, a avocatului, poate face diferenta. A pleda intr-o instanta penala impune un anumit spirit juridic: tact, capacitate de predictibilitate, o buna stapanire interdisciplinara a domeniilor de drept si un portofoliu divers de spete juridice similare din care se pot extrage instrumente de inovatie si creativitate in constituirea unor argumente, strategii sau solutii.

Un avocat instanta penala este familiarizat cu fazele procesuale penale si anticipeaza in mod adecvat prioritatile si nevoile dvs, in functie de situatia juridica de natura concreta in care va regasiti. In dinamica procesuala penala, va veti confrunta cu faza de urmarire penala, al carui dosar poate fi consultat, de la 1 februarie 2014, de catre avocatul dvs, respectiv faza de judecata, soldata cu punerea in executare a hotararilor judecatoresti.

Un avocat instanta penala intelege, prin pregatirea si aria sa de expertiza profesionala, natura judecatii penale in toate etapele fazei de judecata: judecata in prima instanta, judecata in caile de atac ordinare, fie ca este vorba despre un apel, fie despre un recurs, judecata in caile de atac extraordinare – contestatii, revizuiri, recurs in casatie.

In functie de particularitatile acestora, exista o serie de masuri pregatitoare in vederea apararii, pe care un avocat instanta penala le cunoaste indeaproape si le poate demara anticipand evolutia lor, respectiv efectul asupra pozitiei dvs de inculpat.

Mediul specific instantei penale este unul care prilejuieste o anumita perspectiva asupra instrumentelor de lucru, lacunelor, avantajelor si adversitatilor pe care speta dvs le preteaza. In functie de pozitia procesuala in care va regasiti, indiferent de natura apararii sau a acuzarii, rolul unui avocat instanta penala in asistarea si reprezentarea dvs este obligatoriu.